Mannen

Mannen

Team District Oost

Het plan:

De junioren in het district een goede basis geven voor hun wielercarrière. De renners kunnen zich verder ontwikkelen bij de club en hierdoor in het district blijven. De districtsploeg dient als tussenstap tussen de club en de (continentale) ploeg. Daarnaast vind het district het belangrijk dat er in de toekomst ook meer faciliteiten komen voor 1e en 2e jaars beloften. Het district en het districtsteam is een aanvulling op de club, geen concurrent!

We zullen een aanvulling zijn op de verenigingen door wedstrijden in het buitenland te rijden.

Gezamenlijke trainingen:

Om de wedstrijden zo goed mogelijk te kunnen vertegenwoordigen zal gezamenlijke getraind worden.

  • 1x per maand zal er een open training zijn waar alle Junioren en Beloften aan mee mogen doen die een licentie en lid zijn van een vereniging binnen het district
  • 1x per maand zal er een selectietraining zijn. Alleen renners met een uitnodiging kunnen hieraan deelnemen

De datums, tijden en locatie van de trainingen zijn te vinden in de agenda

Wedstrijdprogramma en Selectieprocedure:

Momenteel is het programma voor 2018 nog niet bekend, zodra de wedstrijden bekend zijn geven wij deze door en zullen wij renners uitnodigen voor de selectie van de verschillende wedstrijden. De selectie zal uit maximaal 15 renners bestaan! De ploegleider van de junioren beslist welke renner mag starten. Bij twijfel zal de district coördinator mee beslissen.
Voorwaarde:

  • -de renner heeft een licentie waarop staat District Oost
  • -de renner is lid van een vereniging uit het District Oost.

Kosten en materiaal:

District oost heeft een aantal sponsoren en subsidies om een groot deel van de kosten voor het rijden van de clubcompetitie, gezamenlijke trainingen en  het trainingskamp en materialen te bekostigen. Echter zullen we bij sommige activiteiten een kleine eigen bijdrage vragen van de rensters, denk aan meerdaagse wedstrijden en het trainingskamp.